Uppfödning       

 

Resultatrapporteringen sker numera i gruppen Sort Guld på Facebook, följ oss där :)

 •  Jaktprov B, Working Test,  Flatfestival, Flatmästerskap

 

Säsongen har dragit igång redan under sommaren och flera av er har redan startat och gjort kanonbra ifrån er.

Sören Svärd opch Olga, Sort Guld Midsummer Day, har startat i ellitklass på jaktprov B och fått ett  bra tredjepris. De har även förtjänstfullt deltagit på GyllerBoda Cup, ett WT med många namnkunniga deltagare och nådde ända fram till en tiondeplacering och blev en av de högst belönade flattarna under GB Cup!

Flatfestival hade i år två deltagare som kämpade på mycket förtjänstfullt:
Fredrik forsberg och Cilla, Sort Guld Alinea jobbade ihop många fina poäng och lilla godinge yatzi och matte Elisabeth Petersen debuterade på utställningen och kom två i klassen och fick även ett fint HP!

Flatmästerskapet:

En helg med många mycket fina resultat där jag är så glad att se hur bra jobb ni och era hundar presterar. I år fick vi nöja oss med en mängd fina resultat, dock ingen finalplats! En mycket hedersam fjärdeplacering i veteranklass slog Lisa och Vera till med. Jättegrattis till er ! Så pigg och alert!

 

Nkl:
Moníca och Mimmi, Sort Guld Love Actually 68 p
Mia Johansson och Cendi, Sort Guld prova Liv 65 p
Jonas Collen och Luke, Sort Guld PS I Love You, 55 p

Ökl:
Fredrik Forsberg och Cilla, Sort Guld AlinA, 59. ( 20, 20 19 på de tre första rutorna!!)
Ulrika Pettersson och Soya, 51 p
Malin Andersson  och Lego, Sort Guld Primus Motor, 35p

Ekl:
Sören Svärd och Olga, Sort Guld Midsummer Day
Johnny Eckhaus och Techno, DKCH +J Sort Guld Nasdaq Technology Index
Veteranklass:

Lisa Löfgren och Vera, Sort Guld Salmiak, fjärdeplacerad i klassen!
Cattis Tillius och Prina, gjorde också ett jättefint jobb i samma klass.

Jättegrattis till många fina prestioner på de olika rutorna!

 

Mimmi, Sort Guld Love Actually och Monica har också hunnit starta på jaktprov B och för ett mycket fint arbete med ett litet minus belönades vi med ett andrapris. Grattis Mimmi !

 

 

 

  

 • Norska Mästerskapet i Spår, Norge aug 2012Duktiga Line Moen och Rikke, Sort Guld Beira Mar, lyckades med bedriften även i år att kvala in till Norska Mästerkapen i bruks (Spår). Just denna dag, NM, nådde de inte lika långt fram detta året men vi får gratta till ett mycket duktigt ekipage som kvalat in till NM med många kanonfin resultat tidigare under året. Line och Rikke har även visat framtassarna på utställnig och belönades med ett Exellent på NKK Bjerke. Jättegrattis till era stora framgångar!

 

 

 • FRK Bergslagen KM 2012

 

Det var rena släkträffen resultatmässigt på FRK Bergslagens KM 2012, både för två- och fyrbenta.  En viss Sören Svärd förde hund i valpklass, nkl och ekl och nådde stora framgångar. Bakom framgången i nkl måste även ägaren, Jonas Collén nämnas, det är nämligen han som gjort allt arbeta med Luke. I samma klass , nkl , nådde även Sort Guld Racing Santander, Tio, ägare Viktoria Collén stora framgångar och belönades med en snygg tredjeplacering.Resultat:

Valpklass:
2:a placerade: Sören Svärd och Sort Guld Princess of Pigalle, Freja, 40 p!

Nkl:
1:a plac Sören Svärd och Sort Guld PS I Love You, Luke (äg. Jonas Collén), 93 p
3:e plac Viktoria Collén och Sort Guld Racing Santander, Tio, 86 p

Elitklass:
1:a plac Sören Svärd och Sort Guld Midsummer Day, Olga, 76p

 

Olga Elit Nkl Luke och TioValpklass Freja

 

Jättegrattis ALLA inblandade till alla dessa finfina resultat!

 

 

 

 • Utställning SSRK Gränna juni 2012

 

SnyggLogan, Sort Guld Diamond Daim, och ägaren Mathilde Fokin, visade sig så snyggt på SSRKs utställnig i Gränna att det slutade med BIR och BIS 3 i valpklass 1, vilken kille! Stort grattis Mathilde o Logan!

 

 

 • Bruks Elitspår Norge juni 2012, nytt championat!

 

NB(sp)CH NVCH Sort Guld Beira Mar

Stort grattis till Rikke, Sort Guld Beira Mar, och duktiga matte Line Moen som erövrat ännu ett championat!  Starten resulterade i ekipagets tredje cert med höga 604,5 poäng vilket även kvalificerar Rikke och Line till Norska Mästerkapet i spår, största grattiset till duktiga ni!
Rikke har även vistat framfötterna i utställningsringen och blev belönad med Very good, snyggRikke!

  

 

 • Jaktprov SSRK Dalarna maj

Det är aldrig försent för ett grattis, Lego och matte Malin Andersson och TinTin och matte Solveig Rova startade på jaktprov öppen klass och bägge belöandes med varsitt tredje pris, grattis bägge två!

 

 • Jaktprov och utställning Fyn, Danmark 2012

  Johnny Echhaus och Techno gjorde det igen!
  Techno fick ett 1. pris i åben klass på jaktprovsdelen, samt blev dagens bästa åben klass hund!
  På utställningen blev Techno BIR och  BIS1.
  Disse resultater førte til at Techno blev Dual Hund for anden år i træk. Mega godt gået Techno. Sikke en tur igen.
  Turen hjem gik meget flyvende.
  Jättestortgrattis till finfina framgångar och Dualhund i år igen Johhny och Techno! •  Norsk ViltspårChampion 2012

Det dröjde inte länge in på 2012 så var championatet ert, jättegrattis Rikke och Line Moen för ett snabbt och kanonsäkert bärgat viltspårschamionat, jättegrattis!

 

 

 • Jaktprov Working Test april/maj 2012

Vi skickar ett stort grattis till Cattis Tillius och Joy som startat i elitklass, Johnny Eckhaus som startat Techno i åben (2 vinnare!),  Viktoria Collén som startat både Luke och Tio i nybörjarklass samt Fredrik Forsberg och Cilla som startat i öppen klass. Många mycket goda prestationer och en mycket fin inledning på säsongen av er allihopa, grattis!

 

 

 • Årets Flatcoated 2011 Danmark!

 

DKCH +J Sort Guld Nasdaq Technology Index och ägare Johnny Eckhaus vinner utmärkelsen Årets Flatcoated 2011, de är högst meriterade i kombinationen jaktprov och utställning!
Vi bugar och bockar för detta förnämliga ekipage, största grattiset!.

 

 

 

 • Jaktprov  Åbenklass A-prov nov 2011 Danmark

 

Sort Guld Nasdaq Technology Index, Techno och äg Johnny Eckhaus slog till och toppade en tidigare fantastisk framgångrik säsong och belönades på A-provet med 1:a pris. Det innebär att de nu är kvalificerade till elitklass/vinnarklass på både A-prov och B-prov. De har dessutom erhållit en ny titel:

DKCH + J Sort Guld Nasdaq Technology Index , den yngsta flatcoaten i Danmark någonsin med den titeln (utst.champion samt 1:a pris åben klass A-prov). Jättegrattis Johhny och Techno! Hurraropen skalla!

 

 

 

 

 •  Bruks Spår Elitklass Norge

 

Årets sista övning för Rikke, Sort Guld Beira Mar och Line Moen gick mycket bra. Insatsen räckte till 513,5 p och en fin 3:e plats, grattis Line och Rikke till en supersäsong!

 

 

 

 • Jaktprov Working Test FRK/Östra okt 2011

 

Ett helt gäng Sort Guldare med sina förare deltog och skötte sig jättebra:

nkl
Sort Guld PS I Love You, Luke, och Jonas Collén 64 p och  plac 11
Sort Guld Racing Santander, Tio, och Viktoria Collén, 56 p och plac 15

ökl
Sort Guld Touch Of Brie, Soya och Ulrika Pettersson, 78 p och plac 7
Sort Guld Real Zaragoza, Figo och Inger Larsson, 33 p

ekl
Sort Guld Never Stop, Prima och Cattis Tillius, 86 p och VInnare av elikklass!
Sort Guld Hot Hot Heat, Joy och Cattis Tillius, 54 p

 Stort Grattis till alla!

 

 

 

 • Blodspår oktober 2011 Norge

 

Rikke och Line fortsätter att vara framgångsrika, har nu startat i blodpår två gånger vilket resulterade i 2 st förstapris, stort grattis. Championaten ligger och väntar på er....

 

 

 

 • Jaktprov  SSRK B-prov nkl Vallentuna 8 oktober

Sort Guld Touch of Garlic, Soya och Ulrika Pettersson  och Sort Guld Alinea, Cilla och Fredrik Forsberg gjorde jättebra ifrån sig på provet i Vallentuna. Ulrika och Soya slog till med en solklar 1:a pris och var denna dag störst, bäst och vackrast åtminstone jämfört med brorsan Fredriks Cilla som jobbade ihop ett jättebra andra pris. Jättegrattis bägge två!

 

 • Jaktprov Working Test Åben klass 9/10 Danmark

Sort Guld Nasdaq Technology Index, Techno och äg Johnny Eckhaus blev 2:e vinner i Åben klass på dagens WT, ett nytt jättefint resutat och Techno och Johhny, stort grattis till er bägge!

 

 • Jaktprov B-prov Elitklass Västerås 3/10

Nu har Sort Guld Hot Hot Heat, Joy och nya matten Cattis Tillius, debuterat i elitklass och det med bravur. Joy var så duktig så att det räckte till ett mycket fint andra pris, grattis bägge två och även grattis till gammelmatte AnnaKarin!

 Joy o Cattis debut ekl

 

 

Lydnad Elitklass 2 oktober Norge

Så gjorde Sort Guld Beira Mar, Rikke, och Line Moen mycket snyggt avslut på denna framgångsrika säsong. Vid årets sista start slog de till med nytt poängrekord, 242,5 p och det räckte till ett jättebra andra pris. Stort Grattis!

 

 

 • Jaktprov B-prov SSRK öppen klass Värmland Sunne  sept 2011

 

Åh vad vi kände för dig Malin. Sort Guld Primus Motor, Lego och Malin Andersson debuterade i öppen klass
och gör ett kanon jobb vilket skulle resultera i det bästa priset men så var det det där släpspåret...debuten mynnade ut i ett jättebra tredjepris. Jättegrattis Malin och Lego till ett jättebra jobb på rutan! Ni kommer liksom vi igen!

 

 • Jaktprov WorkingTest FRK/Bergslagen sept 2011

 

 Under samtalstiden med Jonas kom ett MMS med bild på vad som jag trodde först var vinnaren av WT nkl, tittar noggrannare och får det oxå bekräfat att bilden visar bägge vinnarna av WTs nkl, fantastiskt roligt och vilken dag för Ulrika och Fredrik, jättegrattis till Sort Guld Alinea, Cilla och Fredrik Forsberg samt Sort Guld Touch of Garlic, Soya och Ulrika Pettersson till dubbelvinsten i nkl!

 

 • Jaktprov  Klubbmästerskap FRK/Bergslagen WT sept 2011

 

I bilen hem från Delsbo kunde jag glädjas åt flera roliga telefonsamtal. Först ringde Victoria och Jonas Collen och berättade glädjestrålande att bägge två hade gjort bra ifrån sig på FRK/Bergslagens KM och  placerat sig på en kanonfin andra plats i respektiv klass, Viktoria och Tio andra plats i nkl och Luke och Jonas andra plats i ukl. Kanonbra insater av er bägge två och jättegrattis!

Tio och Viktoria   Luke och Jonas

 • Jaktprov B-prov  ökl Delsbo SSRK Gävleborg sep 2011

 

Ibland blir det inte som man tänkt sig,  Dot och jag provade lyckan i Dlesbo och det gick väl inte så tokigt egentligen men inte som jag ville. Resultatet blev ett andra och ett tredje pris. Kan bara konstatera att lydnad är färskvara och som heller inte gynnas av självständigt arbete på jakterna, vi kommer igen!

 

 • Viltspår mörkerspår  Beagleklubben sept 2011 Östergötland

 

SG Touch of Chili ochOlof Eklund räds inte mörkret någon av dem! Gick ett spårprov i mörkret och klarade av det galant, grattis Chli och Olof!

 

 • Årsprov servicehundar sept 2011 Stockholm

 

Bästa Kaisa och Karin, Sort Guld Heat Is On och Karin Nilsson har avlagt årets prov för servicehudnen Kaisa och blev även detta år godkända, vi är så stolta och imponerade av er bägge två, jättemånga grattis kramar till er!

 

 • Jaktprov  Aprov  öppen klass Danmark sep 2011

 

Sort Guld Nasdaq Technology Index, Techno och äg Johnny Eckhaus har nu också startat på Aprov och fick ett tredje pris, jättestort grattis Johnny och Tecno!

 Techno Aprov 

 • Jaktprov B-prov Eskilstuna SSRK elitklass 10 sept

 

 Sort Guld Never Stop, Prima och Cattis Tillius gick även vid denna start gå till pris, denna gång ett snyggt jobb som räckte till ett tredje pris, grattis Cattis och Prima!

 

 • Jaktprov B-prov Öppen klass SSRK 3 + 10 sept 2011

 

Jättegrattis till Sort Guld Striktly Genteel, Lord och Lotten Andersson som så snyggt tog ett 1:a pris i öppen klass i helgen. Det kom ett mail med små ord, tvärt emot alltså, liten i orden men stor på jorden! Jättegrattis Lotten och Lord, kanonbra jobbat! Denna framgång följdes sedan upp med ett nytt andra pris på nästa start, jämna och starka resultat av Lotten coh Lord!

 

 

 • Jaktprov B-prov Elitklass SSRK Alfta 3-4/9 2011

  

Det är många duktiga Sort Guld hundar och deras förare som genom åren utfört jättefina prestationer inom många olika discipliner, dock har ingen nått ändra fram i högsta klassen på jaktprov. Det är därför som vi nu med största glädje, kan utropa ett Superstort grattis till Sort Guld Never Stop, Prima och Cattis Tillius som under helgen prov slog till med ett 1:a pris i elitklass. Under dubbelprovet i Alfta blev det ett  1:a och ett 2:a pris! Vi är så glada och imponerade av er, jättegrattis till en kanonfin prestation och en högst speciell händelse!  

 

 

 • Bruks Elitklass spår Norge 27/8 och 3/9 2011

 

Sort Guld Beira Mar, Rikke, och Line Moen gör det igen. Ena helgen en snygg tredjeplacering och efterföjande helg nytt personlig poängrekord, 585,5p och klassvinnare och cert, wow vilken prestation. Vilket team ni är Line och Rikke. Linne säger att Rikke är "i god form" och det är väl det minsta man kan säga. Superstort grattis, ni är otroligt bra och vi är så stolta och imponerade!

 

 

 • Jaktprov B-prov elitklass sep 4 sep 2011

 

Sort Guld Midsummer Day, Olga och Sören Svärd hade en varierande helg, på söndagen var de med i matchen igen och gjorde en jättefin insats som räckte til ett mkt snyggt andra pris, jättebra jobbat och ett stort grattis Sören och Olga! Det kommer garanterat mera.....

 

 

 • Jaktprov B-prov  öppenklass SSRK/Västra  27 aug 2011

 

Sort Guld Strictly Genteel, Lord och matte Lotten Andersson är på gång, denna gång ett andra pris men ack så nära ettan, grattis til ett jättebra jobb, keep up the good work! 

 

 • Jaktprov B-prov Dansk Retrieverklubb 27/8

 

 Sort Guld Nasdaq Technology Index, Techno och äg Johnny Eckhaus har lyckats bra igen , denna gång ett 2:a pris, bra jobbat  och grattis Johnny, ni håller formen!

  

 • Jaktprov Flatmästerskapet Umeå 2011

 

 

Unghundsklass:
Sort Guld PS I Love You, Luke,  och Jonas Collén 76 p och 5 rutor!
Sort Guld Love Actually, Mimmi, och Monica, inledde med 18, 19 och 20 p men fick inte till det på ruta 4.

Nybörjarklass:
Sort Guld Prima Vera, TinTin , och Solveig Rova, 96+16 p (grundomgång+final),  FLATMÄSTARE!
Sort Guld Racing Santander, Tio, och Viktoria Collén, 59 p och 5 rutor!

Öppen klass:
Sort Guld Estrela Amadora, Dot, och Monica Olofsson, 87+20 p (grundomgång+final),  FLATMÄSTARE!

Elitklass
Sort Guld Midsummer Day, Olga och Sören Svärd, 90 + 0 p (grundomgång+final), 5:e plac i eliklass!
Sort Guld Neverstop, Prima, och Cattis Tillius, 58 p!

 

Lite Flatmästerskapskuriosa:

 

 

 • Solveig Rovas första Sort Guld flat var en vuxen omplacering; Sort Guld Metaphor for Goldpheasant, Fortuna.
  På Flatmästerskapet 2002 i just Umeå  vann Fortuna och hennes dåvarande ägare Gunilla Falck nybörjarklassen!

 Jonas & Luke

Jonas Collén och Luke!

 

  

 • Norska Mästerskapet i bruks, spår aug 2011

 

Sort Guld Beira Mar, Rikke, och Line Moen gjorde finfint ifrån sig på Rikkes debut i bruks-NM. De lyckades ta poäng på allt och Rikke hade dessutom dagens bästa spåruppsök med 9,5! Spåret var krävande och de klarade av det på ett mycket bra sätt. Jättegrattis Line och Rikke till ett jättebra bruks-NM .  Dot är mycket stolt över sin syster och hälsar speciellt Rikke! 

 

 

 • Jaktprov Working Test och B-prov SSRK

 

 

Sort Guld Neverstop, Prima, och Cattis Tillius har varit aktiva både här och där. Jobbade fint på WT.t Gyllerboda Cup i elitklass och har även fått ett tredje pris i elitklass på jaktprov i Norrköping, bra jobbat och grattis till fina framgångar!

 

 

 • Utställning SSRK Ransäter juli 2011

 

 Sort Guld Svarta Katten, Kattis, och Jan Johnsson, sprang vänstervarv i veteranklass och placerade sig på en snygg andra plats med Exellent, grattis!

 

 • WorkingTest FRK/Östra  Flatfestival juli 2011

 

De kom, de sågs och de segrade! Vinnare av workingtestets öppenklass var Tintin,Sort Guld Prima Vera, och matte Solveig Rova! En kanonbra insats av detta ekipage ledde till en klar klasseger, jättegrattis Solveig och TinTin. Men inte nog med det så placerade sig Dot, Sort Guld Estrela Amdora och jag på en tredjeplats i samma klass och andra placerad i elitklass var  Prima, Sort Guld Never Stop och Cattis Tillius. Prima blev dessutom 2plac i veteranklass på söndagens utställning.

 Deltog med jättebra resutat gjorde även i ökl  Malin Andersson och Lego, Sort Guld Primus Motor, Lisa Löfgren och Maja, Sort Guld Kitco, Inger Larsson och Figo, Sort Guld Real Zaragoza, i nkl  Fredrik Forsberg och Cilla, Sort Guld Alinea samt debuterande Mimmi  och jag Sort Guld Love Actually.Jättegrattis till oss alla som genomförde Working Testet med flaggan i topp!

 

 • Viltspår SSRK Juli 2011

Duktiga Chili, Sort Guld Touch of Chili, och husse Olof Ekelund kan numera titulera sig SvenskViltspårsChampion, jättegrattis till er. Tredje ettan i öppenklass är nu bärgad och därmed är championaten klart, jättegrattis Olof Och Chili!

  

 • Utställning Norge juli 2011

Även i vårt grannland i väster har det sprungits vänstervarn och SnyggRikke blev belönad med ett Excellent, Jättegrattis Line och Rikke!

 

 

 •  Utställning Tyskland juli 2011

Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index och äg Johnny Eckhaus provade lyckan i Tyskland en gång till och nu blev det full pott med 2 nya Cert och ett Cacib. Jättegrattis Johnny och Techno, vi håller tummarna för er även nästa gång....

Techno

 

 • Jaktprov B-prov Elitklass 24 juli-11 SSRK

Prima, Sort Guld Never Stop, och Cattis Tillius har gjort ett jättebra jobb igen, denna gång räckte det till ett fint andra pris, stort Grattis Cattis och Prima.

Olga, Sort Guld Midsummer Day, och Sören Svärd har nu debuterat i högsta klassen och gjorde det mycket förtjänstfullt. Ett kanonbra jobb som belönades med ett andra pris, stort grattis Sören och Olga!

 

 

 • Utställning Retriever 23 juli -11 Tyskland

  Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index och äg Johnny Eckhaus har provat lyckan i utställningsringen i Tyskland och blev belönade med ett Cert, stort grattis Johnny och Techno!

 

 

 • Utställning SKK Luleå juli

Maja, Sort Guld Kitco, och Lisa Löfgren sprang västervarv i utställningen och belönades med Excellent även denna gång, grattis Lisa och Maja!

 

 

 • Lydnad Elitklass Dubbelttävling juni Norge

Rikke, Sort Guld Beira Mar, och Line Moen har oxå hunnit med en lydnadtävling där de fick till ett andra pris och 237 p på lördagen och ett tredjepris på söndagen, grattis till duktig Rike och Line!

 

 • Bruks  Spår Elitklass juni Norge

Denna  gång vann de,  Rikke, Sort GUld Beira Mar,  Line. 570 poäng och cert och klara för NM! Jättestort grattis Line, ni är bäst! 

 

 • Viltspår SSRK/Kiruna juni anlagsklass

Vilken debut! Trym, Sort Guld I Love Trouble, och husse Peter Lysvret startade i anlagsklass och blev inte bara godkända utan dessutom bästa anlagsekipage och domarens favorit! Stort grattis Trym ( eller kanske Grym?) och Peter till denna debut under inte helt enkla förhållanden, 30 grader varmt!

 

 

 • Jaktprov Workingtest FRK och SSRK Dalarna
Olga, Sort Guld MIdsummer Day och husse Sören Svärd
Tio , Sort Guld Racing Santander och matte Viktoria Collén
Luke, Sort Guld PS I Love You och husse Jonas Collén
alla tre ekipagen har förtjänstfullt deltagit i två Workingtest och har blandat några rutor med kanonpoäng och några med mindre höga poäng. Ni är jätteduktiga och vi skickar ett stort grattis till era prestationer!
 

 

 
 • Viltspår SSRK/Östra juni Stockholm

Duktiga Chili, Sort Guld Touch of Chili, och husse Olof Ekelund fortsätter mot championatet,  denna gång ett nytt första pris i öppenklass och nu fattas det bara en etta..... Keep Up the good Work Olof och jättegrattis!

 

 • Agility Klass 3 Hopp Falkenberg 

 

Jessica & Holly

Holly, Sort GuldMidsummer Sun och matte Jessica Kelldén fortsätter med fantastiska framgångar i Agility: Ekipaget (för agility är verkligen ett teamarbete) startade i ett jättestort startfält  med 80 hundar och kom på en fantastisk fjärde plats , jättegrattis Holly och Jessika!

 

 

 • Utställning Clubshow FRK 2 juni

Syskonen ( e Kjelle och Joy)  Belle, Primo och Elvis (i bildordning) skötte sig alldeles utmärkt när de deltog på Flatklubbens klubbshow. Alla tre fick jättefina kritiker och Primo med handler Erika o ägare Annika Hansson placerade sig på en andra plats och brodern Elvis med handler och äg Ulla Sundell placerades på en fjärde plats i en mycket stor valpklass. Jätte grattis till er alla tre och ett stort grattis även till duktiga Erika Lindkvist som vann klassen mend sin egen Godis! 

 

 

 

 • Bruks Spår Elitklass  maj/juni Norge

 

Rikke, Sort Guld Beira Mar och Line Moen har startat flera gånger i klassen och har lyckts mycket bra och fick till ett kanonresultat vid den sista spårtävlingen; 582 p och en 2:a plats. Nu vankas kanske NMkvalifisering och vi håller tummarna för er vid nästa tävling.  Dot är omåttligt stolt över sin syster, jättestort grattis Line och Rikke!

 • Jaktprov B  21 maj Danmark

 Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index och äg Johnny Eckhaus har nu uppgraderat sina meriter på jaktprovssidan med ett första pris i öppen klass, iom detta är de färdiga för öppenklassen på Aprov. Jättestort grattis, ni går från klarhet till klarhet, var ska det sluta?

 

 • Retrieverdag maj Fyn Danmark

Johnny Eckhaus och Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index, hade en härlig helg med både utställning och jaktprov. På utställningen vinner de BIR och BIS1 och på jaktprovet jobbar de ihop ett andrapris i ökl. Detta ger det bästa sammanlagda resultatet de är därmed är vinnare av Dualpokalen. Stort grattis Johnny och Techno, ni är bara bäst! 

Johnny och Techno, Dualpokal-vinnare

 

 • Jaktprov B SSRK/Östra  maj

Nu slog de till och fick sitt 1:a pris i nkl, Tintin, Sort Guld Prima Vera, och matte Solveig, jättegrattis till er. En lång provvecka som fick en perfekt avslutning, kanonbra jobbat Solveig! 

   

 • Utställning SSRK/Östra maj  Eukanuba Dog Show

Deltog denna dag  i valpklass 1 gjorde fine Primo, Sort Guld Bollinger Special Cuvee, och Annika Hansson/Erika Lindquist. Lille Primo skötte sig galant och visade sig jättebra, ingen placering denna dag dock. Sedan var det Mimmi, Sort Guld Love Actually och Monica Olofsson (unghundsklass) samt Maja, Sort Guld Kitco och Lisa Löfgren (öppenklass). Bägge töserna belönades med Excellent och Mimma blev andra placerad i sin klass. Bra jobbat "snyggänget"!

 

 • Bruks Spår elitklass Norge

Rikke, Sort Guld Beira Mar, och matte Line Moen, har startat på årets första spårprov. Det blev jättefina 498 p och godkänt! Jättegrattis Line och Rikke!

 

 • Jaktprov B SSRK/Bergslagen Örebro

Nu är Olga, Sort Guld MIdsummer Day och husse Sören Svärd i finrummet dvs i eliklass efter ett jättefint genomfört prov som ledde till ett 1:a pris, provbäst och VPvinnare, jättegrattis Sören och Olga, snyggt jobbat!!!

 • Jaktprov B SSRK/Västra

Lord, Sort Guld Strictly Genteel, och matte Lotten Andersson, har även de starta på jaktprov, i öppenklass . Denna dag räckte det till ett tredje pris, grattis Lotten och Lord!

 

 • Jaktprov B  SSRK/ Östra maj

TinTin, Sort Guld Prima Vera, och matte Solveig Rova har startat på jaktprov i nkl och fick denna dag ett tredje pris. Lite mer av en del så kommer det mera. Grattis Solveig och TinTin till era framgångar både här och där! Keep Up the good work!

  

  • Viltspårprov SSRK  maj 2011

 

Duktiga Chili, Sort Guld Touch of Chili, och husse Olof Ekelund genomförde ett jättefint viltspårprov vilket resulterade i ett 1:a pris i öppen klass. Jättegrattis Chili och Olof till ett bra jobb, vidare mot championatet!

 

 • Utställning FRK Östra Flatshow maj 2011

Primo, Sort Guld Bollinger Special Cuvee, och Annika Hansson, gjorde en kanonfin debut i utställningsringen. Blott 4 mån och 2 dagar gammal sprang man hem en jättefin tredjeplacering i valpklass I. Ni var jätteduktiga och fick till det riktigt bra, Stort grattis till en fin debut! Även alla min fina tre fick var med och springa vänstervarv och skötte sig så bra. Mimmi, Sort Guld Love Actually, 3 m hp i juniorklass, Dot, Sort Guld Estrela Amadora, femte placerad i jaktklass och älskade Thea, Sort Guld Metatabletten, andra placerad i superveteranklass m HP. Thea hade det så välförtjänt roligt denna dag, hej vad det gick undan och svansen bara viftade och viftade! Grattis till oss! Fina bruna Lego inte att förglömma visades jättefint av matte Malin Anderssom i jaktklass och sprang in på en tredjeplacering, grattis Malin ni var så fina!

 

 • Viltspårprov Stockholm maj 2011

Chilli, Sort Guld Touch of Chili,  och Olof Ekelund spårade till sig ett fint andra pris  på ett öppenklass spår. Även här är vi övertygade om att det kommer mera.... Grattis Chili och Olof!

 

 • SSRK/Östra och FRK/Ö Workingtest Lidingö och Fjällnora april

På dessa Workingtest startade Olga, Sort Guld Midsummer Day, och Sören Svärd, Prima, Sort Guld Neverstop, och Catarina Tillius samt Tintin, Sort Guld Prima Vera, och Solveig Rova. Prima och Cattis bästa flat i elitklass i Fjällnora och en finfin debut av Tintin och Solveig i öppen klass, det kommer mera.... säger vi bara. Jättegrattis till bra jobb alla tre ekipage! Prima och Cattis provade oxå lyckan på supersvåra Workingtestet Eukanuba Competionen och gjorde flera bra rutor!

 

 

 • Dansk Retrieverklub? jaktprov  B april 2011

Johnny Eckhaus och Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index, fick idag ett andra pris i öppen klass på jaktprov vilket utlöste det danska utställningschampionatet. De nödvändiga tre certen var fixade tidigare. Stort grattis Johnny, Janni och Techno. Vi bugar och bockar för er!

 

 

 

 

 • Norske retrieverklubb, retrievercupen 2010 

 

 Rikke ble Nr 7 av 67 i Retrievercupen 2010, allsidighetscupen i Norsk Retrieverklubb! Og Retrievermester i Bruks, kl A spor. Takk for denne flotte hunden, Monica!

 

Stort Grattis till Line och Rikkes framgångar 2010!

 

 

 

 •  SSRK Åstorp utställning nov 2010

 

Mia Johansson och Nokia, Sort Guld Soft Cell Conclusion, sprang i vänstervarv och gjorde så bra ifrån sig att det räckte till en tredje placering i en stor jaktklass, dessutom med CK. Jättegrattis MIa och Nokia, vilken toppendag för er två!

Nokia

 

 

 • Klubbmästerskap bruksspår, Norge nov 2010

 

 

Stort grattis till Line och Rikke, Sort Guld Beira Mar, som efter en hellyckad insats tog hem en andra plats på sitt Klubbmästerskap, stort grattis!

 

 

 

 • Jaktprov B-prov SSRK Jönköping okt 2010

 

 

Lotten och Lord, Sort Guld Striktly Genteel startade i öppen klass på Jönköpingsprovet och fick med sig ett hedersvärt andraa pris, mycket bra jobbat bägge två! 

 

 

 • Jaktprov Working Test FRK Östra Vårsta oktober

 

 

Inger Larsson och Figo, Sort Guld Real Zaragoza, tog i med besked på FRK Östras working Test. Efter genomgången tävling stod de som slutsegrare i öppenklassen! Wow, kanonsnyggt jobbat Inger! Jättegrattis till både dig och Figo! På samma WT deltog även Solveig Rova och TinTIn samt Fredrik Forsberg och Cilla, Sort Guld Alinea och lyckades jättefint på några stationer men räckte inte till några placeringar men lugn bara lugn det visade gott inför framtiden bägge två! Grattis till det många lyckade stationer

 

 

 • Jaktprov A-prov kkl  SSRK ÖSTRA

 

 

Lena Borneljung och Billy, Sort Guld Heat Transfer, har startat på A-prov och klarat detta i kkl med Godkänt. Verkligen välförtjänt  och jättegrattis Lena!

 

 

 •  Lydnadstävling klass III/ KM Botkyrka BK september 2010

Ulrika Pettersson och Soya, Sort Guld Touch of Garlic visade verkligen framtassarna på lydnadsplanen och i debuten i klass III ånyo vann ett 1:a pris med 273,5 poäng! Tävlingen ingick även i KM och där slutade de på en mycket hedersam 3:e plats. Jättegrattis Ulrika! 

 

 •  Agility klass 3 Hopp Kristianstad oktober

Ännu större framgångar för Jessica Kelldén och Holly, Sort Guld Midsummer Sun! Denna gång slog de till och sprang hem ett cert i klassen. Helt fantastiskt i en stenhård konkurrens!!! Jättgrattis till er och vi fortsätter att hålla tummarna för er!

 

Jaktprov B-prov SSRK Östra Ärla september

Där satt den! Dot , Sort Guld Estrela Amadora 1:a pris i öppenklass, så välförtjänt och så himla roligt tycker vi!

 

 • Jaktprov B-prov SSRK Nossebro sep 2010

Nu fick de till det på B-prov oxå. Jättegrattis til Lotten Andersson och Lord för 1:a priset i nkl, snyggt jobbat!

 

 

 • Bruks Rapport Apellklass Västmanland sept 2010

Stort grattis och vilken fin comeback av Mia Holm och Coffe, Sort Guld Midsummer Night. Teamet har debuterat i rapport, apellklass med resultat Godkänd! Jättegrattis Mia, keep up the good work!

 

 • Agility Hoppklass Large Kungsbacka och Lund september 2010

Stora framgångar för Jessica Kelldén och Holly, Sort Guld Midsummer Sun! De har i stora klasser (70-80 starter) placerat sig mycket högt, en 7:e plac och en 10:e plac vilket resulterade i 2 st SMpinnar!!! Kanon jobb av er bägge och ett jättegrattis och fortsatt lycka till med pinnjakten!

 

 • Jaktprov SSRK  elitklass Garpenberg och Eskilstuna sept 2010

Cattis Tillius och Prima, Sort Guld Neverstop, har startat 2 ggr i elitklass och gjorde fina jobb som rednderade i ett 3:e och ett 2:a pris, bra jobbat och Grattis!

 

 

 

 • Jaktprov SSRK Stockholsmprovet aug 2010

Anna-Karin Malmsten och Joy, Sort Guld Hot Hot Heat, tog mycket välförtjänt sitt andra 1:a pris i ökl och blev även dagens bästa hund. Nu hägrar elitklassen, superbra jobbat och stort grattis!

 

 

 • Jaktprov och utställning  Flatweend aug Danmark 2010

Johnny Eckhaus och Techno, Sort Guld Nasdaq Technology Index, hade en härlig Flatweekend vilket resulterade i ytterliggare ett 1:a pris i begynderklass samt ytterliggare ett cert, härligt jobbat och stort grattis! 

 

 

 • Jaktprov SSRK Bergslagen aug 2010

Sören Svärd och Olga, Sort Guld Midsummer Day var så nära igen och tog ett 2:a pris i ökl på jaktprovet i Fellingsbro, well done och grattis!

 

 • Jaktprov A-prov kkl  SSRKLuleå

Nina Ivaska och Peak, SG Celta Vigo, gjorde sitt kkl på sjöfågeljaktspremiären i Luleå med resultat godkänt.  Att det var sjöfågeljakt gick inte att ta miste på. Bra jobbat bägge två under väldigt blöta och tuffa förhållanden, det gick galant! Stort grattis, ni är så himla bra tillsammans!

 

 

 • Lydnadsstävling augusti Norge

Ett annat jätteduktigt ekipage, Line Moen och Rikke, SG Beira Mar, har även de  tävlat lydnad klass III och fick 1:a pris med 265 p och en andra plats i klassen!. Vi fortsätter att vara imponerade, var kommer det att sluta? En säker källa vet att de satsar på eliten i vinter! Jättegrattis Line och lycka till med era nästa äventyr. 

 Line & Rikke

 • Lydnadstävling augusti Öland

Världen bästa Karin Nilsson och Kaisa, SG Heat is On, har gjort det igen, denna gång vunnit klass II med 1:a pris, 174 p! Så imponerande Karin, ni är bara bäst!

 

 • Jaktprov B-prov SSRK Hofors

Snyggt jobbat Sören Svärd och Olga, SG Midsummer Day för 2;a pris i öppen klass. Monica och Dot jobbade ihop ett 3:e pris, vi kommer igen!

 • Working Test  aug SSRK Skinners Cup Gagnef

Här deltog Cattis Tillius med både Donna och Prima samt Lisa Löfgren med både Maja och Vera. Många  stationer  med höga poäng och även någon liten plump som ställde till det i totalen och vi gläds åt det goda. Bra jobbat alla två och fyrbenta! 

 

 • Flatmästerskapet 2010

Tack för en supertrevlig helg med ömsom vin och ömsom vatten bokstavligt talat. Vi som var där var:Monica och Dot, Malin och Lego, Cattis med Donna och Prima,  Mia med Cendi och Nokia, Sabina och Sören med Olga och helgens stora behållning Erika med både Tio och Divino. Grattis och väl kämpat alla och ett superstort grattis till Erika och Divino som detta året nådde ända fram till finalen i nkl. Det har varit så nära tidigare år men nu fick ni till det!

Vill även passa på att sända en hälsning till alla  "nära och kära" som följer med på hundtillställningar av alla dess slag. Ni förgyller tillställningen och är så uppskattade, tack för att ni vill och finns med!

 

 • Jaktprov juli SSRK Värmland och Västra

Malin Andersson och Lego, SG Primus Motor , 1:a pris i nkl och Lotten Andersson och Lord, SG Striktly Geenteel 3:e pris i nkl. Kanonbra jobbat bägge två!

 • Working Test juli FRK Östra Flatfestival

Vi var ett gott gäng Sort Guldare som denna dag hade det både trevligt och framgångar, vad mer kan man begära! En trevlig dag i goda vänners lag! Grattis alla och tack till Anna-Karin som lånade ut Joy till mig. Det var en förmån att få starta denna lilla pärla!

 

 

Nybörjarklass Solveig Rova och Tintin, SG Prima Vera 2:a plac nkl 104p
  Ulrika Pettersson och Soya, SG Touch of Garlic 7 plac nkl 100p
  Lisa Löfgren och Maja, SG Kitco 8 plac nkl 96p
  Cattis Tillius och Donna, SG Prima Donna 17 plac nkl 76p
Öppen klass Monica Olofsson och Joy, SG Hot Hot Heat 3:e plac ökl 91p
  Inger Larsson och Figo, SG Real Zaragoza 5:a plac ökl 74p
Elitklass Cattis Tillius och Prima, SG Neverstop 5:e plac ekl 76p

 

 

 

 

 

 

 • Lydnadstävling juli  SKK Ransäter

Rikke , SG Beira Mar, och äg Line Moen startade både på lördagen och söndagen i klass III och vann klassen bägge dagarna med 1:a pris på söndagen och ett 2:a pris på lördagen. Supersnyggt jobbat, stort grattis!

 

 SG Beira Mar " Rikke"

 

 • Working  Test FRK Bergslagen 17 Juli Västerås

Nedanstånde deltagande "SortGuldare" visade verkligen framtassarna på detta WT. Stort grattis för alla era kanonframgångarna denna dag!

 

 

 

Valpklass Jonas Collén och Luke, SG PS I Love You Vinnare av valpklassen och Klubbmästare! 85 p
Unghundklass Lisa Löfgren och Maja, SG Kitco Vinnare av ukl! 83 p
Nybörjarklass Cattis Tillius och Donna, SG Prima Donna Vinnare av nkl! 92 p
Öppen klass Inger Larsson och Figo, SG Real Zaragosa   70 p
Elitklass Cattis Tillius och Prima, SG Neverstop Vinnare av ekl! 85p
Elitklass Sabina Svärd och Olga, SG Midsummer Day 3:plac i KM och 4 plac i klassen 80p

 

 

 

 

 

 • Working Test  17 Juli FRK Karlskrona

Sort Guld Prima Vera (Tintin) med sin äg Solveig Rova startade på WT söderut och jobbade hem snygga 91 poäng. Det räckte till en fin 7 placering i nkl! Snyggt jobbar bägge två!

 • Juniorhandling Köping 25 juli samt Ungdoms-SM 31 /7

Erika och Lego forsätter sina framgångar och i Köping handlande Erika fram dem till BIS-3.  Divino tycker nog att Lego fått lite för mycket plats och passade på att göra sitt bästa för att på UngdomsSM i stenhård konkurrens tillsammans med Erika också nå fram till BIS-3. En oerhört mycket märkvärdigare prestation med tanke på konkurrensen hälsar Divino, vi bjuder världens bästa Divino på det! Grattis Erika!

 

 •  Danska Flatklubben 26 juni 2010, rasspecial

Cert och BIR, Sort Guld Nasdaq Technology Index & äg. Johnny Eckhaus, WOW Grattis! Så snygga ni är!

 

 

 

 

 

 •  Utställning
Juli Tvååker  SKK  Superfina Milla och Mia sprang hem en toppfin andraplacering i veteranklass!   Härligt jobbat tjejer! Grattis! 
 • Viltspår
Juni 2010 Officiellt

Olof Eklund och Chili,   SG Touch of Chili

Godkänd anlagsklass Härligt spårat, grattis!

 

 

 

Chili, godkänd anlagsklass

 

 

 

 • Bruks Elitklass Spår juni  2010, Norge

Nya framgångar för Line och Rikke, även denna gång godkänt. Poäng 507,5. Stort grattis!

 

 •  Jaktprov Working Test SSRK/Västras MästarCup 

WT-Cup Mästaren i nkl är Lotten Andersson och hennes Lord! Man fick tillgodoräkna sig resultaten på tre av fyra tävlingar. Lotten och Lord deltog i 3 WT:n och vann två st och kom tvåa i den tredje med poängen 78, 96 och 91 poäng, Superstort grattis till tre st kanoninsatser, vi är oerhört stolta och imponerade!

 

 • Bruks Elitklass Spår juni  2010, Norge

Line och Rikke spårar vidare i elitklass och uppnådde senast "Godkänt" och en 3:e placering i klassen, Grattis och bra jobbat!

 

 • Juniorhandling SKK Avesta och Norrköping

Erika Lindqvist och Lego har på nytt placerat sig och har handlat hem en BIS-4 placering x 2, Grattis!

Snygg Erika och Snygg Lego, Sort Guld Primus Motor!

 

 • Nedan fölljer en mängd resultat i olika dicipliner som ni alla så förtjänstfullt genomfört under april och maj 2010, STORT GRATTIS till er alla, ni är bara så bra!!!

 Jaktprov Working Test SSRK Östra Tullgarn Game Fair

Cattis och Prima genomförde WT med poäng på alla rutorna!

Rallylydnad Halmstad maj

Mia Johansson och Cendi debuterade i denna diciplin och fick 98p av 100 möjliga vilket ledde till en silvermedalj och en andraplacering .

Jaktprov Begynderklass Cprov Danmark

Techno och Johnny 1:a premie.

Utställning Norsk Retrieverklubb maj

Line och Rikke sprang hem ett första pris och en fjärdeplacering i bruksklass.

Jaktprov Working Test CUP  SSRK Västra

Cupen är upplagd med fyra tävlingar och de två första omgångarna i nkl vanns av Lotten Andersson och Lord , första gången på 78  p och andra gången på 98p!!!!! Kör hårt de resterande två tävlingarna!

Jaktprov Working Test SSKR Dalarna maj

Malin Andersson och Lego 70 p, sjunde plac
Mia Wallblom och Brie 55 p, femtonde plac
Erika och Divino , 45 p, 18 plac

Bruks Spår Norge april

Line och RIkke startade i Aspor Elitklass och spårade ihop "godkänd" poängsumma.

Jaktprov Working Test SSKR Östra Lidingö april

Elisabeth Löfgren och Maja, Sort Guld Kitco, 85 p, tolfte plac
Deltog med blandad poäng gjorde även Cattis och Prima samt Lena och Billy

Utställning Ludvika inofficiell apr

Erika och Lego, Bir och Big5

Junior Handlling, LIlla Sthlm april SKK och Österbybruk maj

Erika lindkviost och Lego, Sort GUld Primus Motor, BIS -5
Erika LIndkvist och Lego, BIS-2 och SMfinal klara

 

 • Utställning Danmark inoff 14 mars -10 DKK

Techno och Johnny bestämde sig för att prova på något nytt och när dagen var slut så blev framgången BIS 1!!!   Vi bugar och bockar till den framgången, WOW,  stort grattis! 

Techo Johnny BIS på skue

 

 

 • Utställning Tyskland Hichstad/Aish 20 mars -10

Marion Weber och hennes Paco hälsar från Tyskland att de fått Exellent och blivt 3 placerade i klassen. Stort grattis och bra jobbat!

 

 • Utställning  DKK Fredericia feb 2010, Danmark

Stort grattis till Techno och Johnny/Janni för ytterliggare framgångar, ett nytt Exellent och nya framgångar, Grattis!

 

 • Bruks Vandringspris lokal brukshundsklubb, Norge

Line och Rikke har vunnit vandringspriset Årets Bruksekipage 2009. Superstort grattis , vi bugar och bockar och är mycket glada och stolta över era kanonframgångar.  

 

 • SSRK Utställning Strömsholm jan 2010

 

Solveig Rova och Tintin deltog och sprang vänstervarv  och fick dagen till ära med sig ett första pris. Snyggt jobbat Solveig och grattis bägge två!  Tintin är en av  blysamma Legos Snyggsyrror !

 

 • MälaröBrukshundsKlubb Årsmöte för 2009

 

Lena Gustavsson och hennens Lotus fick vann 2 st priser, Bästa LKII hund samt ett vandringspris för bästa ickebrukshund eller bordercollie. Jättegrattis Lena och Lotus, ni är så bra!

 

 • Lydnadstävling Södertälje februari 2010

 

Ulrika Pettersson och Soya tog ett 1 pris i Lkl II, 187 poäng, och passade även på att vinna klassen. Kanonsnyggt jobbat tjejer! Mot nya mål...

 

 • Utställning SKK Hund dec 2009  Stockholm juniorhandling SM

Otroligt duktiga Erika och hennes minst sagt mångsidiga  följeslagare Divino( ni har väl läst Charmören     nr 4 -09) hade tidigare i år kvalificerat sig till detta  SM och denna gång räckte de ändra fram tom kvartsfinal. Det var en fröjd att se er och jag lovar att det var fler än jag som fick mig en tankeställare över vad handling kan innebära. Kanonsnyggt jobbat  Erika och Divino! 

 • Utställning Danmark Naestved

Johnny och Techno vann juniorklassen och fick ett Excellent! Snyggt jobbat!

 • Utställning 29 nov SSRK Umeå

Gunilla Grahn och lilla gulliga Izy visade uppsig i juniorklass och fick ett 1:a pris, grattis till er!

 • Utställning 28 nov  inofficiell Sättila

Mia och töserna  sprang hem lite nya framgångar, Nokia, 3:a plac i jkk och Milla BIRveteran. Gammal är äldst eller hur Milla! Grattis allihopa.

 • Jaktprov Working Test SSRK Västra nov

Cissi och Ante har nu debuterat i elitklass på WT och placerade sig på en  10:e plats med bra poäng. Stort grattis Cissi, de gjorde du bra. Du och Ante, vilket team ni är och vilka stora kliv framåt  ni tar hela tiden!

 • Utställning  SSRK Grängesberg nov 2009

Annes och Roger unge kille Diezel provade lyckan  med Erika i snöret i juniorklass och sprang hem ett 1:a pris samt en andraplacering  i konkurrensen. Malins Lego var oxå  med i unghundsklass och fick även han ett fint 1:a pris, grattis och snyggt jobbat alla!

 

 • Jaktprov SSRK Gränna nov 2009

Prima och Cattis fick ett  välförtjänt 3:e pris i elitklass på jaktprovet i Gränna, bra jobbat bägge två. Stort grattis!

 

 

 • Utställning Danmark okt 2009

Nu har Johnny och Techno varit i farten i utställningsringen och dagens skörd blev Beste Junior och 3:a i Bedste hanklass, snyggt jobbat och grattis till er.

 

 • Utställning SSRK Norrbotten okt 2009

Ninas Peak travade glatt på i vänstervarv och fick ett 1:a pris från jaktklass, snyggt jobbat  av inlånad handler Therese Långdahl! Grattis allihopa.

 

 • Lydnadstävling Stockholm okt 2009

Hej vad det  går för Lena och Lotus! Nu har man i sitt andra försök i lydnadsklass III jobbat till sig ett 1:a pris och är i och med det uppflyttade till ELITklass!  Vilket team ni är Lena! Jättegrattis! 

 

 • Jaktprov B-prov SSRK Halmstad okt 2009

Idag har Cattis och Prima fått ett 2:a pris i elitklass och på samma prov debuterade Cissi och Ante i öppen klass och gjorde det med den äran. Dot är så stolt över sina kanonduktiga bröder, idag var det Antes tur att visa framtassarna. Stort grattis bägge ekipagen till era 2;a pris idag. Kanonbra jobbat!

 

 • Lydnad Hammarö och Sthlm okt 2009

 

Stora grattiskramen till både Line/ Rikke och Lena//Lotus som på samma dag fast på olika ställen vann lydnadsklass III och det med ett 2:a pris, kanonbra jobbat både tjejer och killar!

 • Jaktprov Working Test FRK/Ösra  9 okt 2009

Stort grattis tlill Cattis och Prima som mycket förtjänstfullt  tog en 3:e plats i eliktklass m 93 p. På samma WT gjoarde även Lisa och Vera i elitklass, Cattis och Donna, Solveig och Tintin  jättebra ifrån sig utanför pallplats. Bra Jobbat alla tjejer!

 

 • Working Test SSRK/Västra okt 2009

 

Ante och Cissi har oxå startat och slog till med en andra plats i ökl och hela 86p. Ni är bara så kanonbra Cissi! Jättegrattis även till er! 

 

 • Working Test FRK Gävle/Dala okt 2009

 

Lego och Malin visade verkligen framtassarna på detta WT och jobbade till sig en snygg andra plats i nkl och 80 p. Det går framåt med stormsteg, jättegrattis till er bägge.

 

 • Working Test Goldenklubben Östra okt 2009

  Solveig och TinTin samt Sara och Svea genomförde hela provet och tog poäng på alla stationer, TinTin jobbade ihop 74p och Svea 65 p. Kalasbra jobbat, ni är jätteduktiga!

 

 • Bruksprov spår  okt 2009 Norge

 

Rapport från Line i Norge: Vi klarte opprykk til A spor (Elit) på andre forsøk. Denne gangen med god margin, tross  vanskelige forhold med masse regn. Det var Elite på stevnet samme dag, og mange der hadde store problemer. Men, lille Rikke løste oppgavene med glans. Kjempeartig! Superbra jobbat tjejer! Lycka till i eliten! Dot hälsar speciellt till sin syster Rikke!

 

 • Utställning okt 2009 Danmark

 

Johnny och Techno har  nu visat framtassarna igen. Slutade på en fin andraplats i Bästahandhundaklassen med en meget fin kritik.  De har även deltagit  påPearly coat cup. Der klarede han det godt om formiddagen og kom i åbenklasse finale. Snyggt jobbat Techno och Johnny!

Techno!

 

 

 • Jaktprov Working Test LRK/Östra sep

Cattis har startat bägge sina tjejer på Labbeklubbens WT och det med den äran. Donna fick tampas med 34 ekipage i nkl och fick hela 78 poäng (trots en nollruta) och slutade på en mycket hedersam 6:e plats!. Mamma Prima startade i elitklass och fick samma poäng78 och slutade på en tredje plats! Snyggt jobbat alla tre tjejer! 

 

 

 • Jaktprov sept SSRK Östra Enköping

Så har Sören och Olga tagit sitt så välförtjänta 1;a pris i ökl, supergratisi till er, ni är kanontrevliga att titta på ihop.  Bästa Flat blev ni dessutom och vann därför ett Vandringspris Jättegrattis!!

Sören & OlgaSören och Olga!!

 

På samma prov starade även Dot & Monica och  Joy och Anna-Karin och fick varsitt 3:e pris även det i ökl. Bra jobbat tjejer!

 

 • Jaktprov  sept SSRK Norrbotten

Så snyggt och så jättebra gjort av Nina och Peak som tog ytterliggare ett 1:a pris i ökl. Supergrattis Nina , nu har du två hundar i Elitklass, sicket angenämt bekymmer. Jättegrattis!!!! Vi är mycket imponerade av er!

På Peaks önskelista stod denna gång färsk köttfärs och om vi hört rätt från Norrbotten så festade Peak loss på just detta och matte Nina firande med ngt rött flytande!

!Nina och Peak

 

 

 

 • Jaktprov  sept  SSRK Östra Eskilstuna

Cattis och Prima kämpade väl i elitklassen och fick ett tredje pris, även här bra jobbat att gå till pris! Grattis!

 

 • Jaktprov sept SSRK Norrbotten

Nina och Peak fick i helgen ett tredje pris i ökl, bra jobbat att gå till pris! Grattis!

 

 • Lydnadstävning Öland september 2009

Supergrattis till Karin och Kaisa som tävlat hem en LP titel i lkl 1, dvs 3 st första pris! Så grymt imponerande,, hip hip hurra för er!

 Karin och Kaisa!

 

 • Jaktprov SSRK Gällivare 5 september

Jättegrattis till Nina och Peak, idag jobbade de hem ett första pris i ökl. Kanonbra jobbat! Dessutom Provbäst och vinnare av ett VP!!!!

Peak segermiddag

Peaks välförtjänta segermiddag! Undrar vad Nina firande med?

 • Jaktprov SSRK Uppsala 5 september

Grattis till Prima och Cattis som jobbade till sig ett tredje pris idag, lovar gott framöver!  

 • Utställning SKK Högsbo 5 september

Idag debuterade Diezel i juniorklass och visade till sig ett  första pris och klassvinst, Grattis till Anne och Roger samt även till hander Anna, bra jobbat!

 

 • Lagtävling FRK Östra Sektionskampen 29 augusti

Nedan ser ni hur kul man kan ha på en lagtävlingsuttagning i FRK Östra. Vid två tillfällen var några av oss Sort Guldare med och kämpade med varierat resultat men som sagt det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Eller hur var det nu ?!? Bra kämpat till Cattis  med Prima och Donna,  Marie med Tjabo i omgång nr 2 och i första omgången, Cattis med Prima, Monica och Dot och Joy  (Anna-Karin låg hemma och var sjuk) och Lena och Billy.  Övriga glada och duktiga lagkamrater var även Peter och Speja,  Karin och Stella och Carro och Vilja!

Laget i omgång 2

 

 • Jaktprov SSRK Bergslagen 30 aug

Sören Svärd och Olga kommer närmare och närmare 1:an. Så nära  och idag fick de åka hem med ett andra pris, well done Sören! 

 • Jaktprov SSRK Norrbotten 30 aug

Idag provade NIna lyckan med Peak för första gången  i ökl och tog ett 3:e pris, skönt att släpspåret är avklarat. Grattis Nina  och på't  igen även ni!

 • Jaktprov SSRK Östra Sthlm 30 augusti

Ulrika Pettersson och Soya debuterade idag i nkl och fick med sig ett 3:e pris hem. Bra jobbat och på't igen! Grattis till er!

 • Jaktprov FRK Borås 30 augusti

Inte tänkte träningskompisen Cissi att hon och Ante kunde vara sämre än Mia och Nokia så de gick  in och ägde provrutan vilket självklart ledde till ett första pris! Så himla roligt och så välförtjänt även för dig Cissi! Massor med grattis!

Duktiga Ante! 

  Duktiga Ante!

 

 • Bruks högre klass Spår, högre klass,  Norge augusti

Line och Rikke har debuterat i högra klass i spår och var bara några poäng ifrån att direkt bli uppflyttad till elit. fick till ett Godkänt , med mycket bra.  Stort grattis och jättebra jobbat Line!

 

 • Jaktprov FRK Borås 29 augusti

Hip Hip Hurra för Mia Johansson och hennes Nokia som idag så klockrent fick ett första pris i nkl. Jättestort grattis Mia, det var superkul och så välförtjänt. Massor med grattis!

 

  Duktiga Nokia och till vis del Mia!

 

 • Jaktprov SSRK Östra 29 augusti

Samma sak här, debut för Lisa och Vera (kullsyster till brune Bailey) i elitklass och precis som brorsan ledde starten till pris, ett tredjepris. Så kanonbra att gå till pris. Stort grattis Lisa och Lelle. På samma prov startade även AnnaKarin och Joy i ökl och de fick ett andra pris, grattis även till dig Anna-Karin!

 • Jaktprov SSRK  Norrbotten 29 augusti

Debut för Nina Ivaska och brune Bailey i elitklass. Så kanonbra gjort att gå till pris, ett tredje. Stort grattis Nina!

 

 • Jaktprov SSRK Lövnäs 26 juli

Grattis til Janne Jonsson och Kattis ( Sort Guld Svarta Katten) till ett tredje pris i nkl i Lövnäs, bra jobbat!

 

 

 • Flatmästerskapet augusti 2009

Många grattis till oss alla som deltog mycket förtjänstfullt på årets mästerskap. Vi kom , vi sågs och vi deltog förtjänstfullt. Stort tack till alla där vi tillsammans gjorde helgen till en av sommarens höjdare. Det är alltid en lika roligt att träffas. Vi som var där var:  Cattis och Donna, Malin och Lego, Erika och Divino (så nära man kan komma en finalplats), Erika och Tio, Cissi och Ante, Mia och Nokia, Mia och Cendi, Lisa och Vera, Anna-Karin och Joy, Monica och Dot, självfallet även Thea och Brie, Bosse och Molle, Solveig och TinTin, Sören och Olga! Det var många insatser som bådar gott inför framtiden.

 • Jaktprov Working test KM FRK Bergslagen 26 juli

Sören och Olga tog silvermedalj i ökl, mycket bra jobbat, stort grattis till er! Mot nya finaler i helgen?

 • Jaktprov Working test Flatfestivalen 25 juli Härjarö

Nog snackat  om mamma Prima tyckte Donna och visade var skåpet skulle stå och tog en mycket hedersam 2:a plats i ukl, jättegrattis Cattis. Brie placerade sig på en mycket bra femteplats i nkl trots en förvirrad matte. Deltog med bra resultat men utan placering gjorde även Inger och Figo, Solveig och Tintin och Cattis och Prima. Bra kämpat alla i värmen!

 • Utställning SKK Svenstavik 26 juli

Där satt den, stort grattis till Gunilla och Bamse (far till Joys valpar) som tog sitt sist cert och nu är S(U)CH. Avkommorna och vi hurrar i kör! Jättegrattis!

 • Lydnadsprov juli södra Sverige

Hur bra som helst, supergrattis till Karin och Kaisa för era resultat i lkl I. Första pris bägge gångerna och dessutom klasssvinst. Vilket team ni är karin och Kaisa, ståpäls och gratulationer i massor. Vi ses i Höör! 

 • Agility 25 juli södra Sverige

Nu har Jessica och Holly nått nya nivåer i bägge klassernea i agility, hopp- och agilityklass. Ekipaget är nu i högsta klassen i bägge grenarna, sedan i maj har de tävlat ihop 5 sk pinnar, well done! Mycket imponernande!

 • Lydnadsprov Ransäter 25/26 juli

Line och Rikke har debuterat ai lkl III och lydnade hem ett 3:e pris på lör och ett 2:andra pris och klassvinst på söndagen. Stort grattis Line, jag är full av beundran för era framgångar i denna disiplin!

 • Utställning Ransäter 25 juli SSRK

Favorit i repris av Erika och Diezel men denna gånga blev det bästa hanvalp och BIMvalp, grattis till alla!

 • Utställning SKK Köping 19 juli

Med Erika som handler sprang Diezel fram till en snygg andraplats med HP i valpklasss, Grattis till alla inkl matte och husse Anne och Roger. 

 • Utställning SKK Tvååker  10 juli

Grattis Mia till tösernas hedersamma 4 placeringar. Milla i veteranklass och Cendi i unghundsklass. snyggt jobbat alla tre!

 • Jaktprov Working Test FRK/Östra Växjö 4 juli

Cissi Palmgren och Ante debuterade i öppen klass och  slog till med 82 p och en mycket hedersam

 3; placering i klassen.

Unga och mycket lovande  Cendi och Mia Johansson var med i nybörjarklass fick ihop 77 p och en en 9:onde plats. Även Mias Nokia gjorde bra ifrån sig, vet i dagsläget inte poängen. Stort grattis till er alla, så kanonbra  jobbat av er allihopa i det härliga men varma sommarvädret.

 • Utställning SSRK Kalix  lör 4 juli

Nina och Peak provade vänstervarv och det med den äran. Dagen resultat blev, 1 pris, CK och 3: plac i jaktklass! Snyggt jobbat  och stort grattis!

 

 • Jaktprov SSRK Unghundsderby Västerås 14 jun

Återigen en dag i regnets tecken. Tävlingen gick väl ut på blöt, blötare, blötast eller? Det var en tapper skara Sort Guldunghundar  med mattar/hussar och supporters som trotsade regnet och hade en positiv dag. Fullständiga resultat hittar ni här http://www.derby09.ssrkbergslagen.se/resultat09.pdf .

Jättemånga grattis till alla ni som provade lyckan, det var ömsin vin ömsom vatten ( kanske mest vatten denna dag) men framför allt var vi ett härligt gäng som genomförde derbyt på ett mycket bra sätt. Vill även passa på att tacka för alla gratulationer för Bries kanoninsats, hon är liten men naggande god! Finalpasset inledddes med en parad av finalekipagen där vi hade den äran att gå först men ni ska veta att det var  extra mycket nerver med just då eftersom Brie hade full koll på de två andhanar som helt spontant ledde paraden.  Just då kändes begreppet "full kontroll" väldigt avlägset! 

 

 • Sektionskampsuttagning FRK/Östra lör 13 juni

Tack alla som ställde upp och kämpade väl i regnet. Den ursprungliga lagplanen höll inte ( men så är det väl alltid) och några sjukdomsfall krävde akutllösningar i sista minuten men vad gjorde väl det. Vi kämpade väl och vann faktiskt 2 av de tre stationerna men föll med flaggan i topp ( eller hur var det nu?) på dirigeringsuppgiften.

Stort tack till Cattis och Prima, Anna-Karin som lånade ut Joy, Dot med mig själv i snöret, Lena och Billy och Caroline och Vilja, jättebra kämpat allihopa och alla gjorde en mycket bra insats!

 

 

 • Jaktprov Workingtest SSRK Västra juni

Mia startade sina bägge töser och skapade ihop många bra poäng, ngn nolla blev det oxå så någon placering blev det inte. Cissi och Ante var oxå med och var i gammal gott slag och slog till med bra poäng trots en nolla och Ante blev dessutom "Domarens val "på en station! Härligt jobbat Mia och Cissi!

 

 

 • Utställning Danmark juni Domare Chr. Brix Sondergaard

Jonny och Techno visade återigen framtassarna och blev BIRvalp och slutade dagen som BIS-2 valp, grattis till er!

 

 • Utställning Norge officiell juni  -09

Rikke ställdes ut officiellet och fick 1:a pris och CK, superflott Line, stort grattis!

 

 • Utställning SSRK Hasslarp 31 maj

Mia Johansson och Cendi som iag placerade sig på en hedersam andraplats i juniorklass, grattis till er bägge!

 

 • Utställning SSRK Östersund 24 maj

 

Gunilla Grahns och Izy, Sort Guld Cold Breeze, tog BIM-valp på sin andra utställning , bra jobbat och grattis! 

 

 • Utställning Danmark 24 maj domare Birgit Roed

 

 

 • Bruks  spår Norge 3 maj

 

Rikke har debutert i spor kl. C i helga (lägre). Det gikk kjempefint. Det ble 512,5 poeng, nr. 3 i klassen og opprykk til neste klasse (högre). Stort grattis till Line och Rikke, det lovar gott inför nästa klass. Vi håller tummarna för er i högre.

 

 

 

 • Jaktprov SSRK Östra Dummytrial Stallarholmen 24 maj 

   

  Cattis Tillius och Prima, Sort Guld Never Stop, som idag tog klivet upp på översta pallplatsen på detta prov. Så duktigt, så stort och så väldigt inspirerande. 26 st namnkunniga medtävlare fick se Cattis och Prima sköta dagen med bravur, supermånga wow och supermånga grattis, ståpäls blev det när du ringde! 

   

  Cattis och Prima   Sort Guld Never Stop och Cattis Tilllius

   

  • Utställning  SKK Junior handling Österbybruk

  Sådärja där satt den, Divino och Erika Lindqvist blev BIS-3 och i och med den placeringen är de nu inkvalade till SM som går på Stora Stockholm i december, vilket team ni är. Supergrattis Erika! Vi längar redan nu till finalen!

   

  • Utställning Clubshow Flatcoated Retrieverklubben Umeå maj -09

  Här visade sig Gunilla Grahns lilla Izy i valpklass och la beslag på en fjärdeplats i en 11 valpar stor tikklass, pappa Bamse vill inte var sämre än i fjol och tog på nytt certet på Clubshow, wow säger vi. Stort grattis till Gunilla samt far och dotter, mamma Joy mycket stolt!

   

  • Jaktprov B-prov SSRK Bergslagen och Gävle/Dala maj -09

  Sören Svärd och ,Sort Guld Midsummer Day, Olga har nu debuterat i ökl på B-prov. Ett mycket hedersamt 2;a pris i debuten och ett par helger senare ett tredje pris, vackert  Sören en förtroendeingivande början på säsongen, ni är ett bra team!

   

  • Jaktprov Klubbmästerskap SSRK Bergslagen april -09

  Sören och Olga tar i år igen en tätplacering, detta år en snygg silverplakett, stort grattis till er bägge!

   

    

  • Lydnad  Lkl I Stockholm 1 maj

  Syster Soya vill inte var sämre än brorsan Lotus och har med matte Ulrika Pettersson påbörjat sin lydnadskarriär, och vilken början sen, lätt som en plätt sa Soya och vann klassen på 194 poäng!!! Mycket imponerande, stort grattis!!

   

  • Utställning FRK/Östra  Täby 3 maj

  En jättetrevlig dag hade vi , vi som var med. Inledningsvis i valpklass 2 tog Lisa Löfgren och Maja, SG Kitco en tredje plats i en rejäl tikklass, i jaktklass hanar visasde Inger Larsson och Figo var skåpet skulle stå och sprang hem den klassen, i ökl hanar var  Marie Wallins Tjabo och handler Cissi Aletorn med  och la beslag på en femte plats, i ukl tikar visade sig min lilla Brie till en tredje plats coh med Ulrika Petterssons Soya på en fjärde plats, Dot sprang, när hon ville, till sig en fjärdeplats i jaktklassen tikar. En jättetrevlig dag i glad vänners lag, stort grattis till er alla som var med! 

   

  • Lydnad Lkl II Haninge och Ekerö april/maj

  Våra lydnadsess Lena Gustavsson och Lotus fortsätter sin framgångssaga på lydnadsplanen. De har nu håvat in 2 st nya 1;a pris på 187 resp 171 p och med klassvinst bägge gångerna. Det betyder dessutom en ny titel, LP II! Väldigt imponerade är vi, jättegrattis. Nu ska vi ta det lugnt sa Lena, vi har hört den förr! Stort grattis till er för ett superarbete!

   

  •  Jaktprov Working Test Bavarian Lions Cup, Tyskland april -09

  Marion Weber och Paco, Sort Guld Pacos Ferriera, har skickat mail och rapporterar att även årets Cup gick jättebra, 91 p av 100 möjliga, stort grattis Marion och Paco, well done!!! 

   

  • Jaktprov Working Test SSRK/Östra Lidingö april

  Lena Borneljung och  bruna Billy slog till med en femte plats i en stoor öppenklass, bästa Flat för dagen i ökl! 79 p blev dagen poängskörden, kanoninsats av er bägge, grattis!

   

  • Utställning Lilla Sthlm 090412

  Oliwer och Therese debuterade i veteranklass och fick ett mycket fint 1;a pris, inte illa, grattis till era framgångar som veteraner, ja Oliwer alltså! 

  • Utställ Junior handling Lilla Stockholm 090412

  Divino och Erika når ända fram till en BIS3placering, så otroligt bra jobbat Erika  ännu en gång, Jättegrattis!  

  • Utställ Danmark 090411 Lokala Jakthundsklubben

  Jonny/Janni och Techno fortsätter sitt framgångståg, idag BIRbaby och BIS-hvalp från hvalpeklasse, ännu mera Grattis till allaihopa! Se bild på Galleriet på Techno 

  • Utställ Västra Inoff 090410,

   Cendi bästa tik  och BIG- 3 och , Milla vann veteranklassen  och 2:a i bästa tik och Nokia 4:a i bästa tik! Kanonbra jobbat Mia! 

  • Utställ Danmark Flatklubben 090406 ,

  Techno och Johnny/Janni BIR-Baby igen!

  • Utställ DKK  Danmark 090322,

  Techno coh Johnny/Janni återigen Beste Baby coh BIS-3valp!

  • Utställ SSRK Högsbo 090322

  Diezel och Erika vid kopplet skördar framgångar och når en andarplats i sin debut i valpklass 1 

  •  Lydnadsprov, Stockholm Klass II

  Lena och Lotus ett 1:a pris i lkl 2

  • Utställning,  DKK Danmark 090315

 

 

 

Öppen klass:
Sort Guld Touch, Soya och Ulrika Pettersson, 78 p och plac 7
Sort Guld Real Zaragoza, Figo och Inger Larsson, 33 p

Elitklass:
Sort Guld Never Stop, Prima och Cattis Tillius, 86 p och Vinnare elitklass!
Sort Guld Hot Hot Heat, Joy och Cattis Tillius, 56 p

Sttort grattis till alla!