Uppfödning belönad med SKK Bruksavelsspris!                                                

 

Logga pang

 Företaget har F-skattsedel 
                                                                           

Valpar väntas i början på mars med leverans i slutet på april 2021
e. Toffedreams Day Delivery    "Milan"
u.  SE VCH Sort Guld The Breath of Freedom   "Freja"

Inavelsgrad 0,0 %
Stamtavla klicka HÄR

Toffedreams Day Delivery 

Jaktprov:  2:a pris Nkl
Utställning: Cert

SE VCH Sort Guld The Breath of Freeedom

Jaktprov: 3:e pris Nkl
Viltspår: Svensk ViltspårsChampion

Utställning: Very Good

Milan

Milan

Milan

Milan

Freja

Freja

Freja

Freja

Om Freja och Milan:

  • Freja och Milan har mycket gemensamt, de är bägge utmärkta rasrepresentanter och bägge kommer från linjer med högklassiska flattar. Bägge har en stor arbets- och apporteringslust i god balans med en tydlig av- och påknapp. De är dessutom högt uppskattade familjemedlemmar.

Jag har till Freja valt Milan, dels för att han själv är en mkt trevlig, sympatisk, exteriört tillande samt duktig hund och dels för att hans, för mig, tilltalande stamtavla. Vi är mycket glada att få använda honom till Freja.
Matte/uppfödare Lena Sundquist om Milan:
"Milan är en mysig brun kille, han blev den som aldrig flyttade hemifrån. Han hade ju redan valt sin familj och sin allra bästa tänkbara matte, för där hans matte är finns Milan. Han är behaglig att leva med och ligger gärna med frambenen i kors på köksgolvet och studerar resten av sin flock. En glad och vänlig hund som är lätt att blir förälskad i. Milans starka sidor, en duktig fälthund som inte ger upp i första taget, superduktig markör. Spontan på vilt men kan ibland ta slarviga grepp. Han jobbar med bra fart och tycker att kommandon är överflödiga på hundar som han. Skulle han tränas mer regelbundet hade han säkert haft högre meriter.
Kritik från utställning, domare Ragnhild Ulin, som vi tycker stämmer bra; Stor hane byggd på vackra linjer, så mycket flatt. Långt väl ifyllt huvud med underbart uttryck. Lång torr väl ansatt hals. Snygg över- och underlinje, utmärkt benstomme. Aningen rak överarm, välvinklat stabilt bakställ. Rör sig med utmärkt stil och driv. Naturlig resning. Pälsen ej bästa skick men ändå utmärkt helhet och kvalite."

Freja är vår egen uppfödning i sjätte generationen och ägs av familjen Sussie och Håkan Blixt. Vi är väldigt glada och  tackar så mycket för att vi får  möjligheten att låna Freja. Freja är en varm och glad individ och på ett  förtjänstfullt sätt fortsätter hon att bekräfta en mycket stark och genuint duktig tiklinje där vi bla finner  hennes mor stålmormor Sort Guld Alina (2x 1:a pris Ökl), mormor Sort Guld Estrela Amadora (1:a pris Ökl samt vinnare av öppen klass Flatmästerskapet och Sort Guld Metatabletten (2 x 1:a pris Ökl och som också erhållit SKKs Bruksavelspris)
Matte Sussie om Freja:
"Freja är mentalt stabil, vänlig mot allt och alla och då menar jag vänlig med stort V. Hon klarar olika miljöer och är alltid positiv till arbete. Älskar att apportera, är spontan på vilt och gillar att lära sig nya saker.
Ärlig och snäll mot alla i olika situationer, såväl mot andra hundar och mot människor av alla de slag. Freja är en tik av mindre storlek, stark i sin konstruktion, lagomt vinklad fram och bak. Vacker huvud och utryck. Rör sig med spänst och energi. Pälsen kan efter mkt bad vara lite ostyrig.  För mig är Freja en oslipad diamant därför kallar jag henne för Juvelen"

Vi vill tacka Sussie och Lena för möjligheten till denna kombination och ser med spänning fram emot resultatet. 
Välkommen att höra av dig om du är intresserad av kullen!